Πώς μπορείτε να αποτρέψετε αιμορροΐδες;

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε αιμορροΐδες;

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους σχετικά με τα φάρμακα που είναι ασφαλή για να χρησιμοποιήσουν.

Εάν μια έγκυος γυναίκα βιώνει μεγάλη ποσότητα αιμορραγίας, ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να υποδηλώνει πρωκτική συσκευασία, η οποία είναι εσωτερική επίδεσμος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας γιατρός μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση των αιμορροΐδων.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε αιμορροΐδες;

Η πρόληψη των αιμορροΐδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι πάντα δυνατή.

Κατά τη διάρκεια μιας κίνησης του εντέρου

  • αποφεύγοντας την βαριά ανύψωση
  • αποφεύγοντας να κάθεστε στην τουαλέτα για παρατεταμένες περιόδους
  • πότε να δείτε έναν γιατρό

    Μια έγκυος γυναίκα πρέπει να δει έναν γιατρό εάν τα συμπτώματα των αιμορροΐδων γίνουν επώδυνες και παρεμβαίνουν στην καθημερινή ζωή.

    Ένα άτομο θα πρέπει επίσης να δει έναν γιατρό εάν:

    • Το αιμορροϊκό γίνεται θρόμβο ή γίνεται Bluish
    • συμπτώματα που επιδεινώνονται
    • Η βαριά αιμορραγία εμφανίζεται

    Οι γυναίκες που είναι έγκυες πρέπει να μιλήσουν με έναν γιατρό πριν ξεκινήσουν θεραπείες για αιμορροΐδες.

    Περίληψη

    Οι αιμορροΐδες είναι κοινές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνήθως κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

    Αυτό συνήθως οφείλεται σε δυσκοιλιότητα, αυξάνοντας την πίεση στη λεκάνη και αύξηση του όγκου του αίματος.

    Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συνήθως φαγούρα, αιμορραγία του ορθού και οδυνηρά κομμάτια.

    Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει τη διαχείριση των συμπτωμάτων στο σπίτι με κρύα πακέτα, ζεστά λουτρά ή over-the-counter κρέμες και αλοιφές. Μια γυναίκα πρέπει να μιλήσει με το γιατρό της πριν πάρει οποιοδήποτε φάρμακο ή αλοιφή για τα συμπτώματά της για να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλή.

    Μετά την εγκυμοσύνη, οι αιμορροΐδες θα πρέπει να αρχίσουν να επιλύονται μόνοι τους. Εάν δεν επιλύουν, ή χειροτερεύουν, μια γυναίκα πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό για πρόσθετες επιλογές θεραπείας, όπως χειρουργική επέμβαση.

    • Η εγκυμοσύνη/μαιευτική
    • Η υγεία των γυναικών/γυναικεία
    • Ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

      Τι να γνωρίζετε για τον ερπυστικό Whitlow

      Herpetic Whitlow, ή Whitlow δάχτυλο, είναι μια οδυνηρή λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα.

      Υπάρχουν διαφορετικά στελέχη του ιού του απλού έρπητα (HSV), συμπεριλαμβανομένου του HSV-1, της κύριας αιτίας των ψυχρών πληγών και του HSV-2, της κύριας αιτίας του έρπητα των γεννητικών οργάνων. Και τα δύο αυτά στελέχη μπορούν να προκαλέσουν τον Herpetic Whitlow.

      σχηματίζεται όταν ένας τύπος HSV εισέρχεται στο δέρμα γύρω από το δάχτυλο. Η λοίμωξη οδηγεί σε ερυθρότητα, πόνο και φουσκάλες γεμάτες με υγρά.

      Αυτό το άρθρο διερευνά τα συμπτώματα, τις αιτίες και τη θεραπεία του herpetic whitlow, καθώς και τις πιθανότητες επανάληψης.

      Herpetic Whitlow αναπτύσσεται όταν ο HSV εισέρχεται σε ένα δάχτυλο, ιδιαίτερα το δάχτυλο, συχνά μέσα από μια μικρή περικοπή στο δέρμα. Λιγότερο συχνά, το Whitlow μπορεί να σχηματιστεί σε ένα δάχτυλο.

      Ο ιός μολύνει τον μαλακό ιστό και προκαλεί εντοπισμένο: >

    Ένα άτομο μπορεί να αισθανθεί μια αίσθηση καύσης ή μυρμήγκιασμα ή πόνο πριν από το δάχτυλο, ή το δάχτυλο, διογκώνεται. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή χρώματος, όπως η κοκκινομάλλα.

    Στη συνέχεια, εμφανίζονται και περισσότερες φουσκάλες και γεμίζουν με υγρό ή πύον. Είναι συνήθως μικρά και πολύ οδυνηρά στην αφή. Αυτά τελικά έσκαψαν και ψεκάσουν.

    Ένα άτομο με herpetic whitlow μπορεί επίσης να έχει:

    • πρησμένα λεμφαδένες στην μασχάλη ή την περιοχή αγκώνα
    • Ένας πυρετός
    • Κόκκινες ραβδώσεις που περιβάλλουν ή οδηγούν μακριά από το επηρεαζόμενο δάχτυλο ή το δάχτυλο

    μόλυνση.

    Πόσο διαρκούν τα συμπτώματα;

    Η μόλυνση αναπτύσσεται 2-20 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό και μόλις μπαίνει η λοίμωξη, οι φουσκάλες γεμάτες με υγρά τείνουν να σχηματίζονται μέσα σε 5-6 ημέρες.

    Συνολικά, τα συμπτώματα συνήθως επιλύονται χωρίς θεραπεία σε 2-4 εβδομάδες.

    Σε 30-50% των ατόμων με herpetic whitlow, η λοίμωξη επανεμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου, συχνά στον ίδιο τόπο. Τα συμπτώματα συνήθως ακολουθούν ένα μοτίβο και το άτομο θα αισθανθεί αισθήσεις μυρμήγκιασμα, καύση ή κνησμό πριν από τη μορφή φουσκών.

    Όταν το Whitlow επανεμφανίζεται, είναι συνήθως λιγότερο σοβαρή από την πρώτη λοίμωξη. Μπορεί να υπάρχουν λιγότερες φουσκάλες, οι οποίες μπορεί να είναι μικρότερες και λιγότερο οδυνηρές.

    Αιτίες και παράγοντες κινδύνου

    Ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει herpetic whitlow μέσω άμεσης επαφής με το δέρμα που περιέχει τον ιό, που μπορεί να είναι στα γεννητικά όργανα, το πρόσωπο ή τα χέρια. Η μετάδοση μπορεί να περιλαμβάνει:

    • αγγίζοντας αυτές τις περιοχές κάποιου με ενεργές προφορικές ή γεννητικές πληγές
    • Ένα άτομο που αγγίζει τις δικές του κρύες ή γεννητικές πληγές
    • Πρόσωπο που πιπιλίζει τον αντίχειρά τους ή δαγκώνει τα νύχια τους κατά τη διάρκεια ενός στοματικού έρπητα. Οποιοσδήποτε άλλος συνεργάζεται στενά με ανθρώπους που έχουν έρπητα.

      Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν επαναλήψεις λοίμωξης από HSV, συμπεριλαμβανομένου του Herpetic Whitlow:

      • Ένας πυρετός
      • Υπερβολικό στρες
      • Ορμονικές ανισορροπίες
      • υπερβολική έκθεση στον ήλιο
      • χειρουργική επέμβαση
      • Φυσικό, πνευματικό ή συναισθηματικό τραύμα
      • Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

      θεραπεία

      Χωρίς θεραπεία, ο Herpetic Whitlow τείνει να πάει μακριά σε 2-4 εβδομάδες. Για να μειωθεί η διάρκεια των συμπτωμάτων, ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει αντιιικά φάρμακα. Αυτά περιορίζουν την εμφάνιση συμπτωμάτων έως και 4 ημέρες. Τα αντιιικά φάρμακα εμποδίζουν επίσης τον ιό να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

      Ένα άτομο βλέπει τα καλύτερα αποτελέσματα όταν λαμβάνουν θεραπεία εντός 48 ωρών από τα συμπτώματα που εμφανίζονται.

      Τα αντιιικά που αντιμετωπίζουν το herpetic whitlow περιλαμβάνουν:

      • χάπια valacyclovir
      • Η αλοιφή Acyclovir

      Ένα βασικό μέρος της θεραπείας περιλαμβάνει τη μείωση των συμπτωμάτων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη θεραπεία του πόνου με ένα φάρμακο χωρίς συνταγή, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol) ή η ιβουπροφαίνη (ADVIL).

      Εάν αναπτυχθεί μια δευτερεύουσα βακτηριακή λοίμωξη στην περιοχή μίας λοίμωξης από whitlow, μπορεί επίσης να είναι απαραίτητα αντιβιοτικά.

      Εάν ο Whitlow επανεμφανιστεί, ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει καταπιεστικά αντιιικά φάρμακα, τα οποία ένα άτομο παίρνει καθημερινά. Αυτά μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες μελλοντικών εστιατορίων.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα αντιικά φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, δεν υπάρχει θεραπεία για μια λοίμωξη από τον HSV.

      Home Care

      Οι άνθρωποι μπορούν να υποστηρίξουν την επούλωση από τον herpetic whitlow με διάφορους τρόπους:

      • από την εξάπλωση.
      • Αποφύγετε τον πειρασμό να αποστραγγίσετε: Ποτέ μην σκάβετε ή αποστραγγίζετε μια κυψέλη, καθώς αυτό μπορεί να διαδώσει τον ιό ή να αφήσει την περιοχή ανοιχτή σε δευτερεύουσα λοίμωξη.
      • Πλύνετε τα χέρια: Κάνοντας αυτό συχνά και καλά είναι το κλειδί, ειδικά πριν και μετά την αγγίξτε μια περιοχή του Whitlow. Εκείνοι που εργάζονται σε ιατρικά ή οδοντιατρικά πεδία θα πρέπει να λαμβάνουν κάθε προφύλαξη, όπως η εργασία σε γάντια όποτε είναι δυνατόν.
      • Αποφύγετε τους φακούς επαφής: Χρησιμοποιώντας αυτά όταν υπάρχει Whitlow μπορεί να διαδώσει τον ιό στα μάτια. Φορέστε γυαλιά μέχρι να επιλυθούν τα συμπτώματα.
      • Αποφύγετε να αγγίξετε τις κυψέλες: Αυτός είναι ένας σημαντικός τρόπος για να κρατήσετε τον ιό να εξαπλωθεί.
      • Πείτε στον γιατρό ή τον οδοντίατρο: Η αφήγηση στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης γνωρίζει ότι μια ενεργή επιδημία μπορεί να εξασφαλίσει ότι χρησιμοποιούν τα σωστά προστατευτικά μέτρα.

      Outlook

      Το HSV μπορεί να παραμείνει ανενεργό στα νευρικά κύτταρα για κάποιο χρονικό διάστημα. Μπορεί ή δεν μπορεί να επανενεργοποιήσει και να προκαλέσει συμπτώματα.

      Ορισμένα με Whitlow έχουν μόνο συμπτώματα μία φορά, αλλά η λοίμωξη επαναλαμβάνεται στο 30-50% των ανθρώπων που το αναπτύσσουν.

      Είναι καλύτερο να συζητήσετε τα συμπτώματα και τις επιλογές θεραπείας με έναν επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός σχεδίου για να γίνει η θεραπεία όσο το δυνατόν πιο άνετη και αποτελεσματική.

      • Μολυσματικές ασθένειες/βακτηρίδια/ιοί
      • Η σεξουαλική υγεία/STDS
      • , Ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

        Τι να γνωρίζετε για την υπεραιμία

        Η υπεραιμία περιγράφει μια περίσσεια αίματος στα αιμοφόρα αγγεία σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του σώματος.

        προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις hupér, που σημαίνει πάνω, και haîma, που σημαίνει αίμα.

        Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε ποια είναι η υπεραιμία, μαζί με τις αιτίες και τα συμπτώματά της. Ρίχνουμε επίσης τη διαφορά μεταξύ ενεργού και παθητικής υπεραιμίας.

        Τι είναι η υπεραιμία;

        Η υπεραιμία εμφανίζεται όταν η περίσσεια αίματος συσσωρεύεται μέσα στο αγγειακό σύστημα, το οποίο είναι το σύστημα των αιμοφόρων αγγείων στο σώμα.

        Όταν το υπερβολικό αίμα εμφανίζεται έξω από το αγγειακό σύστημα, λόγω ενός σπασμένου αιμοφόρου αγγείου ή τραυματισμού, αυτό είναι γνωστό ως αιμορραγία.

        Η συσσώρευση του αίματος μπορεί να παρουσιαστεί ως κόκκινη, ζεστή, οδυνηρή, διογκωμένη περιοχή. Αυτά τα σημάδια, μαζί με την απώλεια της λειτουργίας, θεωρούνται τα αρχικά πέντε σημάδια φλεγμονής που ορίζονται από τον ελληνικό φιλόσοφο Celsus.

        Τύποι υπεραιμίας

        Η υπεραιμία μπορεί να χωριστεί σε δύο τύπους: ενεργό και παθητικό.

        Αυτοί οι τύποι μπορούν στη συνέχεια να χωριστούν σε τοπική υπεραιμία (που σημαίνει σε μια συγκεκριμένη περιοχή) ή γενική υπεραιμία (επηρεάζοντας ένα ολόκληρο σύστημα στο σώμα).

        Η υπεραιμία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί γρήγορα και για μικρό χρονικό διάστημα ή μπορεί να παραμείνει μακροπρόθεσμα.

        Η ενεργή υπεραιμία

        Η ενεργή υπεραιμία είναι μια φυσιολογική απάντηση σε κάτι που συμβαίνει στο σώμα. Είναι μια οξεία μορφή υπεραιμίας.

        Για παράδειγμα, υπάρχει περισσότερο αίμα στο πεπτικό σύστημα μετά από ένα γεύμα, περισσότερο αίμα στους μύες μετά την άσκηση και περισσότερο αίμα στο πρόσωπο όταν ένα άτομο κοκκινίζει.

        αυξημένη ροή αίματος και ερυθρότητα εμφανίζονται όταν υπάρχει ζήτηση για οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

        Οι δύο διαφορετικοί τύποι δραστικής υπεραιμίας είναι:

        • Οξεία γενική ενεργή υπεραιμία: Όταν υπάρχει αυξημένη ροή αίματος σε όλο το σώμα.
        • Οξεία τοπική ενεργή υπεραιμία: Όταν υπάρχει αυξημένη ποσότητα αίματος σε μια τοπική περιοχή όπως το πόδι, το στομάχι ή ο πνεύμονας. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη μορφή υπεραιμίας.

        Παθητική υπεραιμία

        Επίσης γνωστή ως συμφόρηση, η παθητική υπεραιμία μπορεί να είναι είτε οξεία είτε χρόνια.

        Η χρόνια παθητική υπεραιμία συνήθως εμφανίζεται στα συστήματα οργάνων του πνεύμονα, του ήπατος και των κάτω άκρων.

        Μπορεί να εντοπιστεί σε μία περιοχή. Ωστόσο, εάν παρεμποδιστεί η ροή αίματος στην καρδιά, τότε θα επηρεάσει ολόκληρο το σύστημα.

        Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει μειωμένη εκροή από τα αιμοφόρα αγγεία.

        Οι αιτίες της υπεραιμίας ποικίλλουν ανάλογα με το αν είναι ενεργό ή παθητικό.

        Οι αιτίες της ενεργού υπεραιμίας περιλαμβάνουν:

        • Άσκηση
        • Φλεγμονή
        • Κάντε τον καρδιακό ρυθμό γρήγορα
        • Νεφρικές ασθένειες που προκαλούν συγκράτηση υγρών

        Αιτίες παθητικής υπεραιμίας περιλαμβάνουν:

          >

        • μιτροειδές στένωση, ένας τύπος καρδιακής νόσου
        • ένα μπλοκάρισμα σε ένα αιμοφόρο αγγείο
        • ένα κτύπημα σε μια φλέβα
        • θρόμβωση

        Μια άλλη αιτία παθητικής υπεραιμίας είναι η αδυναμία της καρδιάς να αντλήσει αποτελεσματικά το αίμα, προκαλώντας συσσώρευση υπερβολικού αίματος σε περιοχές που οδηγούν στην καρδιά.

        Σε καρδιακή ανεπάρκεια δεξιάς όψης, το αίμα υποστηρίζει το ήπαρ. Στην αριστερή καρδιακή ανεπάρκεια, το αίμα υποστηρίζει τους πνεύμονες.

        Καρδιακή ανεπάρκεια δεξιάς όψης

        Εάν το πρόβλημα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της καρδιάς, μπορεί να προκαλέσει συμφόρηση στο ήπαρ, τον σπλήνα, τους νεφρούς ή το πόδι.

        Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που είναι γνωστό ως “ήπαρ μοσχοκάρυκω” λόγω του μοτίβου που εμφανίζεται στο ήπαρ. Το ήπαρ θα διευρυνθεί, κόκκινο ή κοκκινωπό-μπλε σε εμφάνιση και περιτριγυρισμένο από καφέ κίτρινη λιπαρή ηπατική κύτταρα.

        Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει κίρρωση, η οποία είναι ουλές που προκαλούνται από μακροχρόνια ηπατική βλάβη και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και θάνατο.

        Αριστερά καρδιακή ανεπάρκεια

        Οι πνεύμονες είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αριστερή πλευρά της καρδιάς. Οι πνεύμονες θα φαίνονται σκούρο κόκκινο και μπορεί να υπάρχει υπερβολικό υγρό στους πνεύμονες.

        Η καρδιακή ανεπάρκεια στη μία πλευρά μπορεί τελικά να οδηγήσει σε αποτυχία και στην αντίθετη πλευρά.

        συμπτώματα

        Η υπεραιμία μπορεί να αλλάξει τον ιστό στην πληγείσα περιοχή. Τα άτομα με ενεργό υπεραιμία μπορεί να παρατηρήσουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα συμπτώματα:

        • Φωτεινό κόκκινο χρώμα
        • θερμότερο από το συνηθισμένο για να αγγίξουν
        • Swelling
          • Σκούρο μπλε ή κόκκινη χροιά
          • Swollen
          • ψυγείο από το συνηθισμένο για να αγγίξει
          • Σε χρόνιες περιπτώσεις, καφέ σε χρώμα

          Επιδράσεις και επιπλοκές

          Ο τύπος υπεραιμίας που έχει ένα άτομο θα καθορίσει τι είδους επιπλοκές μπορεί να προκύψουν.

          Για παράδειγμα, η οξεία τοπική ενεργή υπεραιμία μπορεί να είναι ένα σημάδι φλεγμονής. Η οξεία τοπική παθητική υπεραιμία θα μπορούσε να οφείλεται σε στρέψη εντερικού ή μήτρας.

          Η χρόνια τοπική παθητική υπεραιμία μπορεί να υποδηλώνει ότι οι όγκοι ή τα αποστήματα αναπτύσσονται στο σώμα.

          Η παθητική υπεραιμία ή η συμφόρηση συνδέεται με καρδιακά προβλήματα και θα επηρεάσει τα διαφορετικά όργανα στο σώμα ανάλογα με το ποια μέρος της καρδιάς επηρεάζεται.

          Η θεραπεία της υπεραιμίας θα επικεντρωθεί στην αιτία.

          Η ενεργή υπεραιμία δεν χρειάζεται συνήθως να αντιμετωπιστεί, καθώς είναι μια φυσιολογική ανταπόκριση σε δραστηριότητες όπως η σωματική άσκηση και θα βελτιωθεί από μόνη της.

          Η παθητική υπεραιμία, ωστόσο, προκαλείται από άλλες συνθήκες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

          Φαρμακευτική αγωγή για υπεριμία Οι αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

          • Οι βήτα-αναστολείς για να μειώσουν την αρτηριακή πίεση
          • Digoxin για να ενισχύσουν τον καρδιακό παλμό
          • Η ενεργή υπεραιμία είναι μια ευεργετική ανταπόκριση για να βοηθήσει το σώμα να αποκτήσει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά.

            Η παθητική υπεραιμία συνδέεται στενά με την καρδιακή ανεπάρκεια. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να αποφύγουν αυτό:

            • Τρώγοντας μια υγιή διατροφή καρδιά
            • li>

            • ΑΙΜΑ/Αιματολογία
            • Καρδιαγγειακή/Καρδιολογία
            • Παχυσαρκία/απώλεια βάρους/γυμναστήριο

            Οι αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

            Τι να γνωρίζετε για την υπερουρικιαιμία

            Η υπερουρικιαιμία εμφανίζεται όταν υπάρχει πάρα πολύ ουρικό οξύ στην κυκλοφορία του αίματος. Δεν προκαλεί συμπτώματα, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις που περιλαμβάνουν ουρική ή νεφρική πέτρες.

            Το σώμα παράγει ουρικό οξύ ως υποπροϊόν της διάσπασης της πουρίνης, μια χημική ουσία που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα.

            Τα νεφρά συνήθως φιλτράρουν το ουρικό οξύ από την κυκλοφορία του αίματος. Η υπερουρικιαιμία εμφανίζεται όταν τα επίπεδα του ουρικού οξέος είναι πολύ υψηλά για να λειτουργούν σωστά τα νεφρά.

            Με την πάροδο του χρόνου, η υπερουρικιαιμία μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως η ουρική ουρική ή νεφρική πέτρες. Αυτές οι συνθήκες απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.

            Η κατανάλωση δίαιτας με χαμηλότερη διατροφή σε τρόφιμα με υψηλή περιγραφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτής της εξέλιξης.

            Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συμπτώματα της υπερουρικιαιμίας, των αιτίων του και του τρόπου αντιμετώπισής τους.

            Η υπερουρικιαιμία δεν προκαλεί τα ίδια τα συμπτώματα, αλλά μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό κρυστάλλων ουρικού οξέος με την πάροδο του χρόνου.